Αγγλική Έκδοση Γερμανική Έκδοση Βιβλίο Επισκεπτών |  Νέα |  Επικοινωνία  
Προφίλ
Δραστηριότητες
Εγκαταστάσεις
Προσωπικό
Σπαράγγι
Μαρμελάδες
Κηπευτικά
Ιστορία - Προέλευση
Καλλιέργεια
Το σπαράγγι ως τρόφιμο
Χρήσιμες Συμβουλές
Συνταγές
Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Συνταγές

Τα σπαράγγια που είναι γνωστά στην Ελληνική ύπαιθρο είναι τα άγρια, λεπτά πράσινα βλαστάρια με, καταπληκτική γεύση που τα φτιάχνουν από παράδοση είτε βραστά, σαλάτα με λαδόξιδο, είτε ομελέτα και τα λένε πιο πολύ σπεράγγια.

Αυτά τα χοντρά και κάτασπρα είναι η καλλιεργημένη εκδοχή του λαχανικού, έχουν θαυμάσια λεπτή γεύση και τρώγονται με πολλούς τρόπους. Φυσικά ότι ξέρουμε γι' αυτά είναι οι ευρωπαϊκοί τρόποι μαγειρέματός τους. Οι Γάλλοι τα σερβίρουν με μια σάλτσα αυγού (τη σος ολαντέζ) η οποία μοιάζει λίγο με τη μαγιονέζα αλλά είναι λεπτότερη.

Αν πάρετε φρέσκα σπαράγγια που υπάρχουν ακόμα γιατί διατηρούνται καιρό στο ψυγείο, πρέπει να ξέρετε ότι η κορυφή του είναι το πιο νόστιμο και ευαίσθητο κομμάτι του.

Με το εργαλείο που καθαρίζετε τις πατάτες, καθαρίστε τα δύο τρίτα (2/3) του βλαστού, προς τη βάση. Ξεπλύνετέ τα καλά και δέστε τα με σπάγγο. Ρίξτε τα σε νερό που βράζει με λίγο αλάτι και αφήστε τα να βράσουν.

Τα σπαράγγια της κονσέρβας θα τα βγάλετε προσεκτικά από το βάζο, θα τα ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό και θα τα αφήσετε να στραγγίξουν πάνω σε υφασμάτινη πετσέτα. Μετά θα τα κόψετε και θα τα χρησιμοποιήσετε ανάλογα.

Γνώριμες συνταγές με σπαράγγια

© Copyright 2001 Αγροτικός Συνεταιρισμός Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης Τυχερού - ΑΣΚΓΕΤ